Принц Андрю, Доналд Тръмп и Стивън Хокинг са сред посочените в

...
Принц Андрю, Доналд Тръмп и Стивън Хокинг са сред посочените в
Коментари Харесай

Документите на Епщайн: Марионетката на принц Андрю и обвиненията в оргии

Принц Андрю, Доналд Тръмп и Стивън Хокинг са измежду посочените в правосъдните документи, свързани с Гислейн Максуел, връзката ѝ с милиардера педофил Джефри Епщайн и хипотетичните жертви на полово принуждение.

В над 900 страници документи, оповестени нощес, принц Андрю се загатва 69 пъти.  

Първият транш от документи беше оповестен в сряда вечерта с високопоставени фигури като херцога на Йорк и някогашния президент на САЩ Бил Клинтън . Споменават се и Майкъл Джексън, Дейвид Копърфийлд, Алън Дершовиц  и доста други.

Наскоро разпечатаните правосъдни документи показват имената на десетки сътрудници на Епщайн, макар че доста от тях не са упрекнати в никакви нарушавания.

Това идва, откакто през декември американски арбитър Лорета Преска постанови, че документите, които са част от делото за клюка от 2015 година на Вирджиния Джуфре срещу Гислейн Максуел, трябва да бъдат оповестени.

NEW: Jeffrey Epstein list — Bill Clinton, Prince Andrew, Professor Stephen Hawking and David Copperfield are among names released in court documents
— Insider Paper (@TheInsiderPaper)
Съдия Преска разпореди някои лица да бъдат посочени, тъй като към този момент са дали изявленията пред медиите.

В един документ жена на име Йохана Сьоберг - до момента в който дава показания през май 2016 година - твърди, че херцогът на Йорк докоснал гърдите ѝ, до момента в който седял на дивана в жилището на американския милиардер в Манхатън през 2001 година Бъкингамският замък по-рано съобщи, че обвиняванията са " изрично погрешни ".

По това време госпожа Сьоберг свидетелства, че Максуел я е извикал в килера на горния етаж, откъдето са извадили марионетка на принц Андрю, направена за стратегия на BBC.

„ Приличаше на него “ , сподели Сьоберг.  „ Това беше страхотна смешка, тъй като явно беше продукция от шоу на BBC.  И взеха решение да създадат фотография с него, на която Вирджиния и Андрю седнаха на дивана. Те сложиха куклата в скута на Вирджиния и аз седнах в скута на Андрю и те сложиха ръката на куклата върху гърдите на Вирджиния, а Андрю постави ръката си на гърдите ми и те направиха фотография. “

Two former presidents have been named in the early Jeffrey Epstein documents unsealed tonight:
— Forbes (@Forbes)
В оповестените документи госпожа Сьоберг сподели, че до момента в който е летял за Манхатън с Епщайн, Максуел, госпожа Джуфре и принц Андрю, самолетът на финансиста е бил отклонен към Атлантик Сити, Ню Джърси - където Епщайн предложил да отиде в едно от казината на Доналд Тръмп .

„ Пилотът ми сподели да се върна и да кажа на Епщайн, че не можем да кацнем в Ню Йорк и че ще би трябвало да кацнем в Атлантик Сити “ , сподели тя.

„ Джефри сподели: Чудесно, ще се обадим на Тръмп и ще отидем при него. “

В изявлението на госпожа Сьоберг под клетва тя разказва и диалози с Епщайн, в които той твърди, че някогашният президент на САЩ Бил Клинтън  „ харесва млади, имайки поради девойките “ .

ABC News по-рано заяви, че господин Клинтън е наименуван " Doe 36 " и е упоменат допълнително от 50 от документите.

В изказване, оповестено през 2019 година, представител на някогашния президент сподели, че той „ не е разговарял с Епщайн повече от десетилетие “ и „ не знае нищо за ужасните закононарушения “.

Няма индикации за непозволени дейности от страна на господин Клинтън.

Гислейн Максуел удостовери в други оповестени документи, че господин Клинтън е пътувал на борда на частния аероплан на Епщайн. Тя не знаела колко пъти.

Други незапечатани документи включват имейл от Епщайн до Максуел, където той ѝ предлага да „ раздаде премия “ на всеки от приятелите на госпожа Джуфре, който може да оспори нейните изказвания, малко откакто тя подаде цивилен иск в Съединени американски щати през 2015 година

Имейлът гласи: „ Можеш да дадеш награда на всеки от приятелите, познатите, фамилията на Вирджиния, които се изявят и оказват помощ да потвърдят, че изказванията ѝ са погрешни. “

Той продължава да обрисува обвиняванията, които се пробва да покаже, че са погрешни.

" Най-силна е вечерята на Клинтън и новата версия на Вирджинските острови, че Стивън Хокинг е взел участие в оргия с малолетни. "

Г-н Хокинг е сниман на острова на Епщайн през март 2006 година в границите на пътешестване до научна конференция на прилежащия остров Сейнт Томас. Конференцията е била платена от Епщайн и в нея са взели участие още 20 учени.

Говорител на Клинтън в предишното е отричал, че той в миналото е " бил на остров Литъл Сейнт Джеймс, в ранчото на Епщайн в Ню Мексико или в резиденцията му във Флорида ".

Джефри Епщайн беше открит мъртъв, до момента в който чакаше правосъден развой по обвинявания в трафик на хора за полова употреба
Имената на повече от 150 души, упоменати в делото за клюка на госпожа Джуфре, са в развой на издание според решението на арбитър Преска.

A US court released hundreds of pages of documents containing names of people who had ties with the late sex offender Jeffrey Epstein. It brought spotlight back on big names, including Britain's Prince Andrew, who was accused of groping a woman
— Reuters (@Reuters)
В показанията си госпожа Джуфре съобщи, че е правила секс с няколко политици и финансови водачи.

В формалните ѝ писмени показания са посочени няколко известни персони, които преди този момент са отхвърлили изказванията ѝ, в това число притежателят на хедж фонд Глен Дъбин, американският предприемач милиардер Том Прицкер и починалият губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън. Говорител на господин Прицкер съобщи, че предприемачът " продължава изрично да отхвърля " изказванията.

Епщайн беше открит мъртъв в килията си във федерален затвор в Манхатън през август 2019 година, до момента в който очакваше правосъден развой по обвинявания в трафик на хора за полова употреба.

62-годишната Максуел излежава присъда от 20 години затвор, откакто беше наказана, че е пособия на Епщайн да набира и полово да злоупотребява с малолетни девойки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР